Ambassadör!

Vill du bli Sportfiskarnas ambassadör?

Sportfiskarna söker en ambassadör som kan företräda förbundet i Norrlands inland.

Sportfiske är en av Sveriges största fritidsysselsättningar och 1,5-2 miljoner svenskar fiskar varje år. Sportfiskarna arbetar för att det ska finnas livskraftiga fiskbestånd i friska vatten. För närvarande organiserar vi drygt 50 000 sportfiskare och har drygt 400 medlemsklubbar. Läs mer om Sportfiskarnas arbete här.

Sportfiskets frågor behöver bevakas landet runt, året runt, dygnet runt. Sportfiskarnas ståndpunkter behöver spridas, opinionsbildningen stärkas, våra intressen behöver försvaras och framhållas. Kontakter behöver knytas, relationer utvecklas och dialog för förändring uppmuntras.

Känner du att du vill medverka i det nödvändiga vardagsarbetet i syfte att flytta fram sportfiskets positioner, då kanske du vill bli en av våra ambassadörer? Ett nätverk av ambassadörer ska bli Sportfiskarnas förlängda arm i sportfiskesverige! Arbetet kommer i huvudsak att ske på ideell grund, men viss ersättning kommer att utgå för resor, anordnande av seminarier m.m. 

Norrlands inland
Vi söker just nu en ambassadör för Norrlands inland. I uppgifterna ingår att följa utvecklingen inom ditt ansvarsområde och bevaka sportfiskets intressen i frågor som rör förvaltning och fiskevård i Norrlands inland.  Uppgifterna anpassas i någon mån efter ambassadörens bakgrund, erfarenheter och intresse, och kan t ex innebära:

  • Kontakter med myndigheter som länsstyrelser, vattenmyndigheten och kommuner i Norrlands inland.
  • Särskild fokus i dina uppgifter läggs på frågor som rör fisket i fjällen och vattenkraft/fria vandringsvägar för fisk.
  • Bevakning av sportfiskets intressen i vattenmål i ditt område.
  • Arrangera informationsträffar, miniseminarier och liknande.
  • Upprätthålla kontakt med lokalmedia och i samråd med förbundskansliet skriva debattartiklar i lokalpress.
  • Deltagande i vattenråd och andra samarbetsgrupper.

Arbetet genomförs i samverkan med personal på förbundskansliet i Stockholm. Du som söker ska vara en hängiven sportfiskare med stort intresse för fiskevård och utveckling av sportfiskefrågor.

Är du intresserad av att bli Sportfiskarnas ambassadör? Skicka din intresseanmälan med e-post senast den 16 februari till christina.lindhagen@sportfiskarna.se. Ytterligare information fås från Christina Lindhagen, 08-410 80 621.

 

Sportfiskarna., 14/2-2011 21:17
COPYRIGHT © 2010-2019 Fjällochfiske.se