Storfiske i Lemtse (Leipikvattnet)!

Jag Anders Falk, Christer Bergqvist och Lars Erik Albano från Östersund och Aspåsnäset drog iväg till Stora Blåsjön och Blåsjöns Fjällcamp för tre dagars fiske i några fina fjällsjöar och tjärnar.

Vi anlände till vår fina stuga mitt på dagen den fjärde juli och efter proviantering och en god lunch beslutade vi oss för att prova fiskelyckan i leipikvattnet eftersom det blev för sent för att vandra iväg uppför något fjäll till tjärnar och bäckar.

          Christer Bergkvist i fören.

Vi hyrde en båt och drog iväg ut på något som blev en alldeles fantastisk fiskeupplevelse under två dygn vad gäller öringfiske, som tillsammans gav oss 21st öringar mellan 1,3-2.kilo på plus några fina rödingar och öringar runt halvkilot som fick gå tillbaka för att växa på sig. bland annat så fick vi ett dubbelhugg precis när bensinen tog slut och våra vobblers sjönk mot botten, den ena vägde 1,7 och den andra 1,9 se bild.

      Skribenten själv, Anders Falk.

      Lars Erik Albano i stolt posé.

Det där med vandring upp på fjällen ställde vi in till nästa år, vi fiskade bara på Leipikvattnet under vår vistelse vilket kanske var synd för han som vi hyrde båten av fiskade själv på Stora Blåsjön och fick en öring som vägde 4,5kg och en dam fick en på 3kg ( se deras hemsida). Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, vi återkommer nästa år till dessa fantastiska fiskevatten för att utforska andra vattendrag i närheten. 

Blåsjöns Fjällcamp: www.fjallcamp.se

 

 

 

 

Anders Falk, 21/10-2010 10:37
COPYRIGHT © 2010-2019 Fjällochfiske.se