Den där "jäkla" hemsidan.

Torsdag till söndag drar kompisgänget iväg iväg till för oss oprövade vatten i Oviksfjällen. Eftersom den här "jäkla" hemsidan kan ställa till det för fiskare ska vi inte namnge vart!

På väg hem från Håckerslitingarna för några veckor sedan träffade jag på ett par"gubbar" som var på väg upp till sjön. Jag berättade att jag hade en hemsida där jag guidade folk i Jämtlandsfjällens alla fiskevatten. -Vad heter hemsidan sa den ene och jag berättade om fjällochfiske.se. Han sa! -Jag var in på hemsidan och tittade igår. Nu när vi kom till parkeringen så står där 6 bilar och då sa jag till min fiskarkompis. -Den där"jäkla" hemsidan nu är där fullt med folk och fiskar i "vårt" vatten. Då sa jag att vi var ensamma i slitingarna. Folk går sällan nu för tiden över 5 km till ett fjällvatten för att fiska. Så var lugna, folket i bilarna är och gör annat.

Men för att inte göra fiskare sura över information om vatten så ska fjällochfiske bara hädanefter namnge området där vi eller andra fiskat och haft det trevligt. I tidningen Allt om flugfiske blev det rabalder då dom skrev om vatten som fiskare försökte hålla mer för sig själva. Av olika och mer säkra anledningar dementerade Allt om flugfiske att det var ett okänt vatten. I en artikel senare skrev en person om "Hemligjaure"och så kanske det ska vara. Vår erfarenhet på Fjällochfiske är att fiskare är som flugor till sockret. Får man reda på ett bra vatten så ska man ovillkorligen dit och ryktet sprider sig som en löpeld. Så ditt vatten som du älskade och där några få var. Kan och blir ofta våldsbesökta av fiskare den närmsta tiden. Vare sig man vill eller inte. Så funkar fiskare. Där det finns gott om fisk och speciellt stor fisk dit ska man.

Det var för tidningsartiklar i Fiskejournalen som en annan med vänner bilade 130 mil enkel resa till Kautiokeino och vandrade 50km till Boulzzajavvre på Finnmarksvidda för att där fanns det bumlingar i massor.

Väl mött på fjället.

 

Var in på Karriz i stan och köpte på mig några nya skeddrag för att se om dom kan slå mina riktiga favoriter i asken.

Hoppas på gott resultat. fjällochfiske.se

 

Fjällochfiske., 8/8-2012 19:12
COPYRIGHT © 2010-2019 Fjällochfiske.se